Trojka: Griekenland is op goede weg

stournarasGriekenland heeft ‘aanzienlijke vooruitgang’ geboekt bij de hervormingen die noodzakelijk zijn om een nieuwe tranche van de noodhulp te ontvangen. Dat heeft de trojka gezegd na een bezoek aan Athene.

De Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds menen dat Griekenland weliswaar op de goede weg is, maar dat er nog wel wat zaken aangepakt moeten worden. Zo moet Athene bijvoorbeeld nog een gedetailleerd plan indienen bij de trojka over het ontslag van duizenden ambtenaren.

Andere issues zijn de extra onroerendgoedbelasting die in 2011 werd geïntroduceerd en het innen van achterstallige belastingen. Hiervoor zouden ‘extra technische werkzaamheden’ nodig zijn.  De herkapitalisatie van Griekse banken ter waarde van 50 miljard euro is ook een heet hangijzer. Als de banken niet op tijd voldoende kapitaal aantrekken, lopen ze het risico genationaliseerd te worden.

Hoewel de onderhandelingen met de trojka nog niet zijn afgerond, gaat minister van Financiën Yiannis Stournaras er toch van uit dat Griekenland voor het eind van deze maand een noodlening van 2,8 miljard euro krijgt. Vertegenwoordigers van de EU, ECB en het IMF komen begin april terug naar Griekenland om de gesprekken te hervatten.

One Response to Trojka: Griekenland is op goede weg

  1. afke margalliti schreef:

    Wordt er door die Troyka ook nog aan de gewone man gedacht?????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: