Gouden Dageraad richt vizier op schooljeugd

goudendageraadDe extreemrechtse Gouden Dageraad gaat lessen in ‘nationaal bewustzijn’ geven aan schoolkinderen die tussen de zes en tien jaar oud zijn.

De partij adviseert ouders om hun kinderen naar de bijeenkomsten te sturen omdat deze zorgen voor ‘de wedergeboorte van de Griekse geest’. Gouden Dageraad schrijft op zijn website dat meer dan twintig kinderen op het partijkantoor in Artemida een les hebben bijgewoond. Ze werden onderwezen over de Griekse idealen, de oude Griekse goden en het christelijke geloof. Ook kregen de kinderen een video te zien.

De extreemrechtse boodschap van de partij wordt verspreid via internet, sociale media en jongerenclubs en wint sterk aan populariteit bij de Griekse jeugd. Ook op scholen duikt de propaganda steeds vaker op.

“Hun boodschap is er één van kracht, vitaliteit en vernieuwing: een nieuwe partij en een nieuw land. Ze distantiëren zich van het nazisme, en concentreren zich op nationalisme. De Gouden Dageraad misbruikt de geschiedenis van de Griekse oudheid om haar ware identiteit – de bewondering voor Hitler en diens antisemitisme – te verhullen”, zegt professor Vassiliki Georgiadou.

Bij de verkiezingen in juni kreeg Gouden Dageraad 6,9 procent van de stemmen, in de huidige peilingen is de partij de derde grootste van Griekenland.

2 Responses to Gouden Dageraad richt vizier op schooljeugd

  1. […] Gouden Dageraad is alleen geïnteresseerd in de verspreiding van zijn gedachtengoed, aldus de anonieme getuigenis van het oud-partijlid. Partijfunctionarissen die geweld afwijzen […]

  2. […] Gouden Dageraad richt zich met speciale programma’s actief op de jeugd en daardoor is de populariteit van de partij toegenomen. De systematische infiltratie en propaganda […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: