Meer metaaldiefstallen door crisis

scrapDoor de crisis wordt er steeds meer metaal gestolen in Griekenland. Met het doorverkopen van metaal proberen de dieven bij te verdienen.

Volgens de Griekse politie worden er dagelijks vier metaaldieven opgepakt. Voor het begin van de crisis in 2009 waren dat er slechts enkele per maand. Tussen begin 2010 en augustus 2012 werden ruim 3600 metaaldieven gearresteerd.

Vroeger waren de dieven voornamelijk zigeuners en immigranten, maar tegenwoordig zijn het ook gewone Grieken die door de crisis moeite hebben om rond te komen. Dat schrijft het Amerikaanse weekblad Time. Het gestolen metaal verkopen ze door aan bedrijven die leveren aan China en India.

De diefstallen komen niet alleen vaker voor, maar de dieven worden ook steeds brutaler. Zo worden er onder meer bruggen en spoorwegen bestolen. Dit leidt regelmatig tot overlast. Door de diefstal van stroomkabels ontstaan er stroomstoringen en de treinen hebben steeds vaker vertraging en omdat spoorrails zijn gestolen.

De metaaldiefstallen hebben ook al een dodelijk slachtoffer geëist. In januari werd een man in Athene geëlektrocuteerd toen hij stroomkabels wilde doorsnijden.

One Response to Meer metaaldiefstallen door crisis

  1. […] diefstal van de bronzen beelden is hoogstwaarschijnlijk het werk van metaaldieven die hiermee geld willen verdienen. Ook spoorrails, transformators en metalen sierobjecten worden regelmatig […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: