Verdachten bankoverval gelinkt aan terreurgroep

politieautoEen anti-terrorisme eenheid van de Griekse politie heeft een appartement in het centrum van Athene doorzocht in verband met de dubbele bankoverval van vorige week in het Noord-Griekse Velvento.

Het appartement was gehuurd door een van de vier verdachten die zijn gearresteerd na de overvallen. Twee van hen worden gelinkt aan de radicaal anarchistische groepering Samenzwering van de Cellen van het Vuur.

Bij een huiszoeking in een ander appartement in een buitenwijk van Athene dat de vier verdachten zouden hebben gebruikt, vond de politie een USB-stick met enkele belastende verklaringen over enkele recente bomaanslagen.

Het gaat om gedeelten van verklaringen over aanslagen bij de woningen van oud-minister van Financiën Yiannos Papantonio, voormalig algemeen secretaris van het ministerie van Milieu Maria Kaltsa en kantoren van Transam Trading Co. Deze bomaanslagen werden opgeëist door twee terreurgroepen die zich Branden aan de Horizon en Militante Minderheid noemen.

One Response to Verdachten bankoverval gelinkt aan terreurgroep

  1. […] De afgelopen maanden zijn enkele vermoedelijke leden van de Samenzwering van de Cellen van het Vuur opgepakt vanwege betrokkenheid bij een reeks bankovervallen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: