Meer tijd voor herkapitalisatie Griekse banken

NBGDe Griekse banken krijgen langer de tijd om nieuw kapitaal op te halen. De herkapitalisatie hoeft nu niet meer eind april afgerond te zijn.

In december liet de Griekse centrale bank weten dat de vier grootste banken (National Bank of Greece, Eurobank, Alpha Bank en Piraeus Bank) samen 27,5 miljard euro extra nodig hebben. Tien procent van dat bedrag moeten zij zelf bijeen brengen. De rest komt uit een speciaal fonds dat wordt gefinancierd uit de Europese noodhulp voor Griekenland.

Omdat de National Bank of Greece en Eurobank, de twee grootste banken van Griekenland, nog midden in een fusieproces zitten is de deadline voor herkapitalisatie uitgesteld. Ook moet worden voorkomen dat de banken tegelijkertijd de markt op gaan om geld op te halen bij private investeerders.

De trojka (IMF, ECB en EU) zal waarschijnlijk akkoord gaan met het uitstel voor de Griekse banken.

2 Responses to Meer tijd voor herkapitalisatie Griekse banken

  1. […] belastingen. Hiervoor zouden ‘extra technische werkzaamheden’ nodig zijn.  De herkapitalisatie van Griekse banken ter waarde van 50 miljard euro is ook een heet hangijzer. Als de banken niet op tijd voldoende […]

  2. […] Griekse banken krijgen kapitaalinjecties uit het nationale noodfonds en kunnen nationalisatie alleen voorkomen als ze tien procent van hun kapitaalbehoefte kunnen ophalen bij private investeerders. Alpha Bank is de eerste grote bank die aan deze eis voldoet. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: