Bomexplosie in winkelcentrum Athene

mallBij een bomexplosie in een winkelcentrum in Athene zijn twee beveiligers lichtgewond geraakt. Enkele winkels liepen lichte schade op.

Het explosief was geplaatst in een vuilnisbak op de eerste verdieping van het complex, vlakbij een vestiging van de National Bank of Greece.

Ongeveer vijftig minuten voor de ontploffing kwamen bij een krant twee waarschuwingstelefoontjes binnen. De politie evacueerde tweehonderd mensen uit het winkelcentrum in de noordelijke buitenwijk Marousi.

De winkels in het winkelcentrum zijn op zondag gesloten, maar de bars, restaurants en bioscopen in het complex waren wel geopend. De bom ontplofte twintig minuten voor een aantal films zou beginnen.

De bomaanslag is nog door niemand opgeëist.

2 Responses to Bomexplosie in winkelcentrum Athene

  1. […] De bomaanslag in een winkelcentrum in Athene eerder deze week is opgeëist door een nieuwe anarchistische groepering die zich ‘Wild Freedom’ noemt. […]

  2. […] De bedreiging aan het adres van Stournaras volgt op een reeks kleine bomaanslagen bij de woningen van verschillende journalisten en politici. Enkele weken geleden werd er ook geschoten op het hoofdkantoor van regeringspartij Nea Dimokratia. Bij een bomaanslag in een winkelcentrum in Athene raakten vorige maand twee bewakers gewond. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: