Hoofdkantoor Nea Dimokratia beschoten

NDHet hoofdkantoor van Nea Dimokratia (ND) in Athene is vanmorgen vroeg door onbekenden beschoten met een automatisch geweer.

In de werkkamer van premier Samaras, die hij  bijna nooit gebruikt, werd een kogel gevonden. Samaras brengt zijn meeste tijd door in een ander kantoor in het centrum van Athene.

Tijdens de beschieting was er niemand aanwezig in het pand.  Het is nog niet bekend wie er achter de actie zit.  De politie gaat uit van minstens twee daders. In de omgeving van het kantoorgebouw werd een uitgebrande auto aangetroffen, die mogelijk bij de aanval is gebruikt.

De beschieting van het kantoor van de regeringspartij ND volgt op een reeks aanslagen met brandbommen in de Griekse hoofdstad. Kantoren van Pasok en ND waren daarbij het doelwit.

Ook het huis van de broer van regeringswoordvoerder Simos Kedikoglou werd bestookt met een brandbom.

2 Responses to Hoofdkantoor Nea Dimokratia beschoten

  1. […] bij de woningen van verschillende journalisten en politici. Enkele weken geleden werd er ook geschoten op het hoofdkantoor van regeringspartij Nea Dimokratia. Bij een bomaanslag in een winkelcentrum in […]

  2. […] Volksstrijdersgroep zegt in het manifest ook verantwoordelijk te zijn voor de beschieting van het hoofdkantoor van regeringspartij Nea Dimokratia in januari 2013. Tevens claimt de groep achter de aanslag op het hoofdkwartier van Mercedes-Benz te […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: