Anarchisten eisen reeks brandbomaanslagen op

brandOnbekenden hebben in Athene een brandbom gegooid naar de woning van de broer van regeringswoordvoerder Simos Kedikoglou. De brandstichters sloegen een raam bij de voordeur in en gooiden molotovcocktail naar binnen.

De drie bewoners (de broer van de woordvoerder, zijn vrouw en hun 3-jarige kind) waren op dat moment in het huis, maar bleven ongedeerd.  Simos Kedikoglou heeft de aanslag veroordeeld. “Democratie mag niet geterroriseerd worden”, zei hij in een verklaring.

Eerder deze week werden ook de woningen van vijf journalisten en vier kantoren van politici in Athene bestookt met zelfgemaakte brandbommen. Die aanslagen werden opgeëist door de anarchistische groepering “Militante Minderheid”.

De groep verklaarde te handelen uit protest tegen de berichtgeving over de financiële crisis in Griekenland. De Griekse media zou te veel sympathie hebben voor de regering. Of dezelfde groepering ook achter de aanslag op de woning van Kedikoglou zit, is nog niet bekend.

One Response to Anarchisten eisen reeks brandbomaanslagen op

  1. […] bedreiging aan het adres van Stournaras volgt op een reeks kleine bomaanslagen bij de woningen van verschillende journalisten en politici. Enkele weken geleden werd er ook […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: