Boze Grieken vernielen geveldoek

nuttigewinkelDe politie in Utrecht heeft twee mannen aangehouden die een doek hebben vernield dat aan de gevel hing van Theater Kikker. Het geveldoek refereerde aan de Griekse vlag en diende als aankondiging van het project ‘De NUTtige Winkel, Griekenland in de uitverkoop’ van het Nieuw Utrechts Toneel.

Enkele leden van de Griekse gemeenschap in Utrecht voelden zich volgens de organisatie beledigd door het woord ‘sale’ op de Griekse vlag en de ondertitel van het project ‘Griekenland in de uitverkoop’ en uitten al eerder hun ongenoegen bij het theater.

Het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) en Theater Kikker laten in een verklaring weten dat ze niemand wilden beledigen. Het project moet een discussie op gang brengen over de vraag of de huidige crisis ook een uitverkoop is van waarden die ooit in het oude Griekenland zijn ontstaan. Zoals de democratie,  de rechtstaat en het theater.

Deze vragen staan nog tot en met 26 januari centraal in de NUTtige winkel, waarin overdag allerlei Griekse producten te koop zijn en ‘s avonds  een voorstelling, lezing of concert kan worden bezocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: