Griekse ambtenaren leggen het werk neer

Ambtenaren in Griekenland leggen vandaag voor 24 uur het werk neer. Met de staking willen zij protesteren tegen de ophanden zijnde massaontslagen.

Ministeries, scholen en belastingkantoren houden de deuren gesloten en apothekers en artsen van staatsziekenhuizen leggen het werk neer. Een aantal binnenlandse vluchten zal uitvallen door werkonderbrekingen van het personeel en ook het treinverkeer wordt getroffen door de staking.

De komende jaren zullen ongeveer 150.000 ambtenaren hun baan  kwijtraken. Het is een van de bezuinigingsmaatregelen die Griekenland moet doorvoeren om het land er weer bovenop te krijgen.

2 Responses to Griekse ambtenaren leggen het werk neer

  1. Djuul schreef:

    Hoogste tijd dat de Grieken – van hoog tot laag – wat realiteits- en verantwoordelijkheidszin aan de dag leggen (tenminste als ze daartoe in staat zijn, wat ik sterk betwijfel) ! In plaats van pro-aktief naar oplossingen te zoeken (en die zijn er) steken ze liever hun domme kop in ’t zand en geven de schuld aan “de anderen”. Stelletje sukkels. Gooi ze uit de eurozone en laat ze hun eigen boontjes maar doppen!

  2. Harrie schreef:

    Omdat dit kunstmatig in stand wordt gehouden door Brussel!!! O.a Nederland,Duitsland en Frankrijk verdienen nl. aan de situatie in Griekenland!Er zitten meer belangen bij dan dat de gemiddele burger denkt. Jammer dat er nog steeds mensen hopen dat de Grieken uit de Euro worden gegooid!! Valt het nu echt niemand op dat eens in de zoveel tijd weer de “verontwaardiging” en de discussie;” Griekenland uit de Euro-zone?” door de politici/media weer “nieuw” leven in wordt geblazen.Beetje selectieve verontwaardiging!! Verdiep je eens in de materie en praat niet iedereen na!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: