Hek langs Grieks-Turkse grens voltooid

Griekenland heeft de bouw van een hek langs de grens met Turkije voltooid. De afrastering moet de toestroom van illegalen, die via Griekenland de EU willen binnenkomen, tegenhouden. Dat meldt persbureau AMNA.

Begin dit jaar werd een start gemaakt met de bouw van het ruim tien kilometer lange en vier meter hoge hek dat is voorzien van prikkeldraad. Volgens de aannemer is de bouw nu voltooid en kan niemand zonder speciale uitrusting over het hek klimmen.

De grens tussen Griekenland en Turkije wordt gemarkeerd door de grensrivier Evros. Het hek is gebouwd in het gebied waar de grens over land loopt, nabij de stad Orestiada.

Illegale migranten kunnen nog wel over het water Griekenland binnenkomen. Twee dagen geleden zonk voor de kust van Lesbos een boot met vluchtelingen, waardoor zeker 21 mensen verdronken. Ruim tachtig procent van de illegale migranten in de EU komt de Unie binnen via de Turks-Griekse grens.

In de eerste aflevering van ‘Langs de grenzen van Turkije’  bezocht correspondent Bram Vermeulen de  Grieks-Turkse grensstreek. Zijn reportage is zeker de moeite waard.  Kijk hier de uitzending terug.

2 Responses to Hek langs Grieks-Turkse grens voltooid

  1. […] Syriza wil open grenzen voor vluchtelingen. Met steun van de EU liet de vorige Griekse regering een hek bouwen langs de grens met Turkije om vluchtelingen tegen te houden. Desondanks verdubbelde het aantal […]

  2. […] grens tussen Griekenland en Turkije wordt gemarkeerd door de rivier Evros. In 2012 werd een hek gebouwd in het gebied waar de grens over land loopt, vlakbij de stad Orestiada, om de toestroom van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: