‘Illegale migranten in Griekenland in het nauw’

https://i0.wp.com/www.dw.de/image/0,,16145629_401,00.jpgEr moet een Grieks en Europees beleid komen dat de mensenrechten van illegale immigranten in Griekenland centraal stelt. Dat zegt François Crépeau, de speciale VN-rapporteur voor mensenrechten van migranten, na een werkbezoek aan Griekenland.

Migranten die zonder geldige identiteitspapieren die via Griekenland de Europese Unie binnenkomen, worden sinds kort allemaal opgesloten. Dat leidt tot overvolle detentiecentra in Griekenland.

De VN-rapporteur bezocht elf detentiecentra en schrok van de erbarmelijke omstandigheden waarin de migranten zich bevonden. “Ik zou er zelf niet langer dan een uur willen doorbrengen”, aldus Crépeau. “Het zijn vreselijke plaatsen. En het is moeilijk om kinderen van drie of vijf jaar achter tralies te zien.”

Volgens Crépeau bestaat er geen duidelijke strategie voor de aanpak van illegale immigranten die niet eenvoudig uitgezet kunnen worden. Hij pleit daarom voor een gezamenlijk Grieks en Europees beleid waarbij mensenrechten centraal staan.

Crépeau maakt zich ook zorgen over de vreemdelingenhaat die in Griekenland de kop opsteekt. Hij vindt dat de Griekse autoriteiten er alles aan moeten doen om illegalen te beschermen tegen geweld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: