‘Moeder ex-premier Papandreou op Lagarde-lijst’

https://i2.wp.com/2.bp.blogspot.com/_PpYO0kzhoyo/TP-MomtuLTI/AAAAAAAAAMk/XUTOSJ6deO0/s1600/MARGGGG.jpgIn Griekenland is opschudding ontstaan door berichten dat Margaret Papandreou achter een storting zit van 550 miljoen euro op een rekening bij de Zwitserse HSBC-bank, die voorkomt op de zogenaamde ‘Lagarde-lijst’.

De storting werd gedaan door ene Maria Panteli, die werkt voor de rijke zakenman Sabby Mioni. Maar de gerenommeerde kranten To Vima en Proto Thema hebben informatie dat Margaret Papandreou, de moeder van voormalig premier George Papandreou, achter de storting zit.

Volgens To Vima heeft het hoofd van de fiscale opsporingsdienst SDOE haar naam  genoemd tijdens een verklaring bij de onderzoeksrechters. Margaret Papandreou is door vijf verschillende SDOE-officials genoemd als de persoon achter de grootste overschrijving die op de Lagarde-lijst te vinden is.  De familie Papandreou wijst  de beschuldigingen van de hand en heeft aangegegeven juridische stappen te nemen tegen de krant.

Op de ‘Lagarde-lijst staan prominente zakenlieden, advocaten en ministers die mogelijk de belasting ontduiken. De toenmalige Franse minister van Financiën Christine Lagarde gaf de lijst in 2010 aan de Griekse regering. Tot grote woede van veel Grieken is er niets met de informatie gedaan.

In oktober werd de Griekse journalist Kostas Vaxevanis gearresteerd omdat hij de lijst met namen in zijn tijdschrift Hot Doc had gepubliceerd. Hij werd  in eerste instantie vrijgesproken, maar moet binnenkort opnieuw voor de rechter verschijnen.

2 Responses to ‘Moeder ex-premier Papandreou op Lagarde-lijst’

  1. […] Vima en Proto Thema schreven deze week dat de 89-jarige Margaret Papandreou een Zwitserse bankrekening zou hebben waarop ruim een half miljoen euro staat. Haar naam zou zijn genoemd door hoge ambtenaren van de […]

  2. […] Griekse kranten, To Vima en Proto Thema, dat de moeder van de voormalige premier George Papandreou achter  een storting van 550 miljoen euro zit, maar volgens Kathemerini is daar bij het onderzoek naar de rekeninghouders geen enkel bewijs voor […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: