Alarmerende stijging aantal racistische aanvallen

Bij mensenrechtenorganisaties komen steeds meer meldingen binnen van racistisch gemotiveerde aanvallen tegen migranten in Griekenland. De organisaties spreken van een klimaat van wetteloosheid waardoor de situatie verder escaleert.

Tussen januari en september van dit jaar is  in Athene, Piraeus en Patras 87 keer melding gemaakt van racistisch geweld. Bij vijftig van deze gevallen liep het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel op.  In augustus overleed een 19-jarige immigrant uit Irak nadat hij in het centrum van Athene door vijf mannen was neergestoken.

Het werkelijke aantal slachtoffers van racistisch geweld ligt volgens een netwerk van 23 niet-gouvernementele organisaties hoger omdat veel (illegale) migranten geen aangifte durven te doen.

Veel geweldplegers hebben waarschijnlijk banden met de extreemrechtse Gouden Dageraad. Bij de verkiezingen in juni haalde de partij achttien van de driehonderd zetels in het Griekse parlement.

One Response to Alarmerende stijging aantal racistische aanvallen

  1. […] maakt zich ook zorgen over de vreemdelingenhaat die in Griekenland de kop opsteekt. Hij vindt dat de Griekse autoriteiten er alles aan moeten doen om illegalen te beschermen tegen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: