Parlementslid noemt migranten ‘ondermensen’

Een parlementslid van de Gouden Dageraad heeft voor ophef gezorgd door immigranten te bestempelen als ‘ondermensen’.  Ze weigerde vervolgens haar woorden terug te nemen.

Eleni Zaroulia is één van de achttien leden van de neonazistische partij in het Griekse parlement en getrouwd met partijleider Nikolaos Michaloliakos. Ze sprak in het parlement over speciale rechten die die mensen van Griekse afkomst in onder meer Albanië zouden moeten krijgen als ze terugkeren naar Griekenland.

In haar betoog noemde Zaroulia het ‘onacceptabel dat zij moeten assimileren tussen de ondermensen die ons vaderland zijn binnengevallen met de ziektes die ze met zich meedragen.’

Tot afgrijzen van antiracisme-activisten is Zaroulia sinds 1 oktober lid van de Commissie voor gelijkheid en non-discriminatie (EGAM) van de Raad van Europa.  EGAM noemt dit ‘een belediging van de waarden van de democratie’.

Door de benoeming van Zaroulia worden racisme, antisemitisme en de normalisering van extreemrechtse partijen op het Europees niveau gebanaliseerd, aldus de commissie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: