Arrestaties bij ‘godslasterlijk’ toneelstuk

De fractiewoordvoerder van Gouden Dageraad, Christos Pappas, wordt vervolgd voor het verhinderen van een arrestatie bij een protest tegen een omstreden toneeluitvoering in Athene.

De politie greep in toen demonstranten de première van ‘Corpus Christi’ van de Amerikaanse toneelschrijver Terrence McNally probeerden te verstoren. Dat stuk is volgens de betogers godslasterlijk, omdat het Jezus als homoseksueel afschildert.

De neonazistische Gouden Dageraad had zijn leden opgeroepen naar het theater te gaan om de toegangsdeur te blokkeren en belangstellenden tegen te houden. Ilias Panagiotaros, parlementslid van de partij, noemde het  ‘een godslasterlijk stuk” en haalde uit naar Albanezen en homoseksuelen. De regisseur van de voorstelling, Laertis Vassiliou, is in Albanië geboren.

Ongeveer honderd betogers, waaronder Pappas, scholden theatergangers uit en gingen op de vuist met tegendemonstranten. Op een video is te zien hoe Pappas een arrestant lostrekt uit de handen van agenten. In totaal werden dertig betogers gearresteerd.

One Response to Arrestaties bij ‘godslasterlijk’ toneelstuk

  1. […] maand leidde de controversiële voorstelling  tot geweld in de Griekse hoofdstad. De neonazistische partij Gouden Dageraad had voor de première van het ‘godslasterlijke […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: