Dode en gewonden bij explosie toeristenboot Kos

Bij een explosie op een toeristenboot voor de kust bij Kos zijn minstens zes toeristen, waaronder twee Nederlanders,  lichtgewond geraakt. De kapitein kwam bij de ontploffing om het leven.

De slachtoffers vielen toen op het houten schip een nepkanon ontplofte. De vijftien meter lange Eva werd gebruikt voor dagtripjes en het namaakkanon moest het op een piratenschip laten lijken.  Het ging mis toen de bemanning bij terugkeer in de haven een saluutschot wilde lossen en het explosieve poeder voor het kanon te vroeg ontplofte.

Behalve de Nederlanders raakten ook een Belg,  twee Duitse kinderen van 7 en 9 jaar oud en een Grieks bemanningslid gewond.  Niemand van hen is in levensgevaar. De twintig andere passagiers konden in de haven van Mandraki op het naburige eiland Nisyros ongedeerd van boord gaan.

8 Responses to Dode en gewonden bij explosie toeristenboot Kos

 1. sjef schreef:

  Can anybody tell the name of the ship???

 2. Angela Verbeek schreef:

  Verschrikkelijk wat een nieuws!! we gaan al 13 jaar met de Eva mee en hebben altijd een goed contact gehad met kapitein kapitein Savvas en zijn familie.

  sterkte iedereen met dit verlies..

 3. Karin schreef:

  we hebben geweldige momenten beleefd op de Eva en vinden het zeer spijtig voor de kapitein. het was een toffe man.
  sterkte aan de familie….

 4. Angelique schreef:

  Wat erg voor de gezellige kapitein en voor ieder die erbij was. Ik ben half augustus met de Eva mee gevaren samen met mijn gezin , het was de leukste dag van de vakantie ….
  Sterkte … Voor een ieder met verdriet

 5. Sophia Riet schreef:

  Afgelopen september heb ik nog mijn verjaardag op de Eva gevierd! Kapitein Savvas was zo als altijd een geweldige gastheer op zijn prachtige schip! Ik ben heel verdrietig dat hij verongelukt is en ik en velen met mij zullen hem heel erg missen. Kos zal nooit meer hetzelfde zijn zonder hem. ik wens zijn Vrouw Eva en al zijn dierbaren heel veel sterkte met dit grote verlies! Mijn medeleven gaat naar jullie uit deze moeilijke tijden.

  Sophia

 6. martin van der velde schreef:

  Zwaar geschokt en en diep getroffen ben ik, toen ik via de media hoorde dat, kapitein en gastheer van de EVA tengevolge van een explosie van het kanon op de EVA er niet meer is. Onvoorstelbaar.
  De hele maand september was ik op Kos en elke woensdag in die maand voer ik mee, net als al die andere jaren daarvoor, elke week, éénmaal in de week,breekt zo lekker de week. Ook op een van mijn reizen in september liet kapi. het kanon zijn werk doen, ik zat er nog geen meter vanaf. Geen vakantie op Kos zal het zelfde zijn, ik wens de nabestaanden heel veel sterkte. Martin van der Velde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: