Onderzoek naar recente acties Griekse neonazi’s

Minister van Openbare Orde Nikos Dendias gaat maatregelen te nemen tegen leden van Gouden Dageraad die in Rafina marktkramen van immigranten hebben vernield.

De parlementsleden Giorgos Germenis en Panayiotis Iliopoulos die aanwezig waren bij de aanvallen, zullen waarschijnlijk ook worden bestraft. Zij moeten mogelijk hun parlementaire onschendbaarheid inleveren.

Op videomateriaal dat de extreemrechtse Gouden Dageraad op zijn website heeft geplaatst, is te zien hoe een groep van ongeveer veertig in het zwart geklede mannen de papieren van buitenlandse marktverkopers controleert. Ook is te zien dat een groep de marktkraam van één van de immigranten kort en klein slaat.

Andere videobeelden tonen een vergelijkbare actie in Messolonghi, waar een groep onder leiding van parlementslid Kostas Barbarousis drie marktkramen vernielt. Volgens Barbarousis ‘om illegale handel tegen te gaan’.

Germenis en Iliopoulos lieten zich in gelijksoortige bewoordingen uit over hun actie tegen buitenlandse verkopers in Rafina. Volgens de parlementariërs is het hun taak om in te grijpen waar de politie faalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: