Net niet Grieks

Mijn boekenkast herbergt een flink aantal Griekse kookboeken. Stuk voor stuk vol met heerlijke Griekse gerechten en prachtige foto’s, maar eigenlijk ook allemaal een beetje ‘meer van hetzelfde’. Net niet Grieks is een welkome uitzondering op deze standaardkookboeken.

Julie Smit woont al jaren op Lesvos en geeft via haar eigen uitgeverij Smitaki originele boeken uit over het eiland. Het kookboek Net niet Grieks; koken met Griekse ingrediënten is er één van.

De 92 recepten in het boek laten zich het best omschrijven als Grieks met een twist. Waar de Grieken zelf het liefst vasthouden aan hun traditionele recepten, geeft Julie er een geheel eigen draai aan met ingrediënten en combinaties uit andere keukens. Enkele voorbeelden: gegrilde watermeloen met feta, tijmlikeur, Griekse bitterballen en karbonades met venkel-olijvensaus.

Het boek heeft twaalf hoofdstukken; voor iedere maand één. En in elke maand worden ingrediënten gebruikt die op dat moment volop verkrijgbaar zijn. Naast recepten waarvan het water je in de mond loopt, bevat het boek ook talloze wetenswaardigheden over Griekenland, de Griekse keuken en de ingrediënten.

Origineel zijn niet alleen de recepten, maar ook de kleurige en vrolijke illustraties van Sylvia Weve. Net niet Grieks is een verrassende aanvulling op de kookboeken met traditionele Griekse en mediterrane gerechten.

Net niet Grieks – Julie Smit
Uitgeverij: Smitaki | 2012
Prijs: via website € 19 (incl verzendkosten), boekhandel €22
ISBN/EAN: 978-90-816501-0-6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: