Bedrijven VS bereiden zich voor op Grexit

Volgens The New York Times bereiden verschillende Amerikaanse bedrijven zich momenteel voor op een Griekse euro-exit.

De Bank of America Merrill Lynch zou vrachtwagens met contant geld naar de Griekse grens willen sturen. Klanten van de bank kunnen hun werknemers en leveranciers dan blijven betalen als er tijdelijk geen cash beschikbaar zou zijn in Griekenland.

JPMorgan Chase heeft voor een enkele Amerikaanse bedrijven rekeningen gecreëerd die zijn bedoeld voor een mogelijke nieuwe munt in Griekenland. Het zou dan kunnen gaan om bijvoorbeeld een heringevoerde drachme. Autobedrijf Ford heeft zijn computersystemen zo geconfigureerd dat die  direct met een nieuwe Griekse munt kunnen werken.

De Boston Consulting Group en PriceWaterhouseCoopers speculeren over de datum waarop een Grexit bekendgemaakt wordt. Zij gokken op een vrijdag, na het sluiten van de beurs en net voor een feestdag. Het zou het moeilijker zijn om geld het land in of uit te krijgen.

Uit een peiling die het adviesbureau Corporate Executive Board deze zomer liet uitvoeren, blijkt dat vier op de vijf ondervraagde klanten verwachten dat Griekenland de eurozone zal verlaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: