Merkel heeft vertrouwen in Samaras

Duitsland wil dat de Grieken in de eurozone blijven. Dat zei bondskanselier Angela Merkel na een onderhoud met premier Samaras.

Volgens Merkel doet Griekenland zijn uiterste best om de financiële problemen op te lossen. Duitsland zal pas een besluit nemen over de Grieken als de experts van de EU, ECB en het IMF weer verslag hebben uitgebracht.

Samaras zei dat Griekenland zich aan de gemaakte afspraken zal houden. Ook verwacht hij dat het volgende rapport van de trojka zal aantonen dat de nieuwe Griekse regering snel resultaten boekt.

De premier voegde er wel aan toe dat Griekenland de kans moet krijgen om weer te groeien. “We vragen niet om meer hulp, maar wel om ademruimte”, aldus Samaras.

Griekenland zou graag twee jaar extra de tijd krijgen om het begrotingstekort terug te dringen, maar Merkel heeft al gezegd daar niets voor te voelen.

One Response to Merkel heeft vertrouwen in Samaras

  1. […] Griekse begrotingstekort terug te dringen. Merkel en Hollande willen echter hier pas op reageren als de trojka verslag heeft uitgebracht. Share this:TwitterFacebookE-mailPrintStumbleUponLinkedInRedditDiggTumblrPinterestVind ik […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: