Het oude Athene (voor vijf obolen per dag)

Reisgidsen over Athene zijn op geen tien handen te tellen. Het oude Athene voor vijf obolen per dag is ook een reisgids, maar wel eentje die het over een compleet andere boeg gooit. De reisgids loodst je door het antieke Athene uit de vijfde eeuw voor Christus en is geschreven in de stijl van de bekende Lonely Planet-gidsen. Compleet met handige kaartjes en een lijstje ‘wat en hoe in het Grieks.

In de gids lees je wat de beste route is om naar Athene te reizen (via Delphi, waar je een bezoek kunt brengen aan het orakel), over de bezienswaardigheden in de stad en hoe het dagelijks leven van de Atheners er uit ziet. Ook breng je een bezoekje aan de belangrijkste Griekse filosofen, politici en schrijvers van die tijd, waaronder Socrates, Perikles en Sofokles.

Dompel je onder in het hedonistische Athene van met wijn overgoten symposia, bordelen en drankgelagen, maar pas op voor die hotels waar de bedden vol zitten met ongedierte en goedkope hoeren. En ga ’s avonds nooit alleen of zonder fakkel op stap, want de dieven zijn overal.

In de vlot en geestig geschreven reisgids komt de geschiedenis van het antieke Griekenland echt tot leven. Het is bijna jammer dat je niet in een tijdmachine kunt stappen om het Athene uit de vijfde eeuw voor Christus met eigen ogen te bekijken. Mét deze reisgids in je hand.

Het oude Athene voor vijf obolen per dag – Philip Matyszak
Uitgeverij: Athenaeum-Polak & Van Gennep | juli 2009
Prijs: €8,99
ISBN: 9789025364335

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: