Kleine Griekse equipe naar Olympische Spelen

Op de komende Olympische Spelen is Griekenland vertegenwoordigd met 105 sporters: 66 mannen en 39 vrouwen. Het is de kleinste Griekse olympische ploeg in twintig jaar.

Dat er maar zo’n kleine ploeg naar de Spelen gaat, komt voor een deel door de economische crisis. De Griekse atletenfederatie heeft vanwege de bezuinigingen diverse trainingsprogramma’s noodgedwongen stilgelegd. Atleten moesten daardoor uitwijken naar het buitenland, maar veel sporters kunnen zich dat niet veroorloven.

De hoofdmoot van de Griekse olympische equipe die naar Londen gaat, bestaat uit sporters die uitkomen op de atletieknummers. Onder hen is ook de 39-jarige kogelslingeraar Alexandros Papadimitiou die in Londen voor de vijfde keer meedoet aan de Spelen. Dit is een record voor een Griekse atleet.

Bij de teamsporten is Griekenland veel minder goed vertegenwoordigd. Alleen de Griekse waterpoloërs en de nationale ritmische gymnastiekploeg plaatsten zich voor het olympische toernooi.

De baas van het Griekse Olympische Comité, Spyros Kapralos, hoopt dat zijn olympische ploeg met meer medailles naar huis gaat dan vier jaar geleden. In Beijing won Griekenland vier keer eremetaal. De Olympische Spelen worden van 27 juli tot en met 12 augustus gehouden in Londen.

3 Responses to Kleine Griekse equipe naar Olympische Spelen

  1. […] bezuinigingen die Griekenland moet doorvoeren hadden eerder ook al gevolgen voor de Griekse olympische atleten.  Bij de Spelen in Londen was Griekenland vertegenwoordigd met slechts 105 sporters:  de kleinste […]

  2. […] bezuinigingen die Griekenland moet doorvoeren hadden eerder ook al gevolgen voor de Griekse olympische atleten.  Bij de Spelen in Londen was Griekenland afgelopen zomer met slechts 105 sporters […]

  3. […] in Athene (2004) telde het olympische team de meeste deelnemers: 436. In 2012 ging Griekenland met 105 sporters naar de Spelen in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: