Griekenland wil dezelfde bankensteun als Spanje

Morgen gaat Griekenland met de trojka om de tafel zitten in de hoop dat er opnieuw onderhandeld kan worden over de voorwaarden van het reddingsprogramma.

Griekenland zou streven naar een soortgelijke deal als Spanje, waarmee de Griekse banken ondersteund kunnen worden. Onder dit plan kunnen banken in de toekomst direct lenen uit het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), het permanente noodfonds van de eurozone.

Volgens minister van Ontwikkeling, Kostis Hatzidakis, wordt de Griekse schuld daardoor automatisch met een paar miljard verlaagd. De hervormingen die eerder werden afgesproken, zal het land wel gewoon nakomen.”Als we laten zien dat we betrouwbaar zijn, zullen de internationale kredietverstrekkers hun solidariteit tonen”, verwacht Hatzidakis.

Wanneer Griekenland op deze manier zijn bankensteun gaat ontvangen, dan zou het land zijn totaal aan staatsschuld van 330 miljard euro met zeker 50 miljard kunnen verlagen.

De trojka (IMF, EC en ECB) bezoeken de komende dagen Athene om de economische ontwikkelingen te evalueren. “De afgesproken voorwaarden voor de steun blijven het uitgangspunt in de gesprekken, maar als de nieuwe regering ideeën heeft over de uitvoer daarvan, dan zullen we daar naar luisteren”, liet een woordvoerder weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: