Militante groepering eist aanslag Microsoft op

Het Internationaal Revolutionair Front, een onbekende radicale anarchistische groepering,  heeft vandaag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag  op het kantoor van Microsoft in Athene.

Microsoft was het doelwit omdat het ‘een van de machtigste bedrijven is in de computersector, die het kapitalisme op zijn schouders draagt’. “Elk bedrijf dat deel uitmaakt van het techno-industrieel complex is een doelwit voor ons. Anarchie is voor ons een manier van leven”, schrijft de militante groepering in een verklaring.

Bij de aanslag raakte het Griekse kantoor van Microsoft zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden. Drie gemaskerde en gewapende mannen reden met een busje door de glazen pui, stuurden de twee bewakers naar buiten en staken vervolgens de auto in brand. Het busje was geladen met jerrycans benzine en busjes campinggas.

Het Internationaal Revolutionair Front kwam vorig jaar voor het eerst in het nieuws door aanslagen met brandbommen op privé-voertuigen van politieagenten en een vestiging van McDonald’s.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: