Samaras beëdigd als nieuwe Griekse premier

Antonis Samaras is tijdens een traditionele ceremonie onder leiding van de Grieks-orthodoxe aartsbisschop Hieronymos II beëdigd als nieuwe premier van Griekenland. De leider van Nea Dimokratia wil een kabinet formeren dat voor langere termijn aanblijft.

De conservatieve ND gaat regeren met de socialistische PASOK. De coalitie wordt in het parlement ook gesteund door de kleine partij Democratisch Links van Fotis Kouvelis. Gezamenlijk hebben zij 179 van de 300 zetels in het Griekse parlement.

Het is nog niet bekend wie er in de nieuwe regering zitting zullen nemen. Volgens Griekse media wordt er een zakenkabinet gevormd, waarbij partijloze deskundigen minister worden. Vassilis Rapanos, bestuursvoorzitter van de National Bank of Greece wordt de nieuwe minister van Financiën.

Samaras beloofde ‘grootscheepse inspanningen’ om Griekenland uit de economische crisis te halen. ”Met de hulp van God zullen wij alles doen wat wij kunnen om het land uit de crisis te halen”, aldus de kersverse Griekse premier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: