Venizelos wil coalitie vormen met ND

PASOK is bereid deel te nemen aan een coalitieregering met Nea Dimokratia. Dat heeft partijleider Evangelos Venizelos laten weten na een gesprek met ND-leider Antonis Samaras.

“Het land moet morgenavond een regering hebben”, zei Venizelos, die voorstander is van een brede coalitie waaraan ook andere linkse partijen deelnemen. De leider van de socialisten noemde de houding van het radicaal-linkse Syriza, dat niet wil meeregeren ‘onverantwoord’.

Volgens Syriza-leider Alexis Tsipras zijn de opvattingen van de partijen onverenigbaar. Nea Dimokratia en PASOK willen de kredietovereenkomsten met de EU naleven, terwijl Syriza deze afspraken verwerpt en wil onderhandelen over nieuwe voorwaarden voor de noodleningen.

Het conservatieve Nea Dimokratia won de verkiezingen, maar heeft onvoldoende zetels om zelf een regering te vormen. PASOK eindigde als derde partij, achter Syriza.

One Response to Venizelos wil coalitie vormen met ND

  1. Marinus schreef:

    Als dit zo doorgaat dan gaat het weer mis. Bij de vorming van een nieuwe regering hoor je enkel en alleen maar Venizelos, Venizelos wil dit en dat. Volgens mij heeft hij maar 13% van de stemmen en is Nea democratia de winnaar. Als hij weer de boventoon gaat voeren zal dat wel eens op kunnen breken bij Samaras.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: