Kasidiaris: Ik werd geprovoceerd

Gouden Dageraad-politicus Ilias Kasidiaris, die deze week tijdens een live tv-debat een linkse politica driemaal in haar gezicht sloeg, zegt het te betreuren dat deze actie het imago van zijn partij mogelijk heeft geschaad. De parlementariër beweert dat hij werd uitgelokt.

In een verklaring op Facebook zegt de extreemrechtse Kasidiaris dat het incident ‘in scene was gezet, alleen bedoeld om mij te provoceren tot een extreme reactie’. Verder zei Kasidiaris dat hij de personen die verantwoordelijk zijn voor deze ‘illegale activiteiten’ aan gaat klagen.

De 31-jarige Kasidiaris ging tijdens een live tv-uitzending compleet door het lint toen Syriza-politica Rena Dourou zijn vermeende betrokkenheid bij een gewapende overval ter sprake bracht en gooide een glas water in haar gezicht.  Toen Liana Kanelli van de communistische partij KKE tussenbeide wilde komen, spong Kasidiaris op haar af en sloeg haar tot drie keer toe met de vlakke hand in het gezicht.

De Griekse regering veroordeelde het gedrag van Kasidiaris. “Deze aanval betekent een aanval op iedere democratische burger”, liet een woordvoerder weten. De Griekse politie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de politicus, die sinds zijn aanval spoorloos is.

One Response to Kasidiaris: Ik werd geprovoceerd

  1. […] Ilias Kasidiaris, parlementslid en woordvoerder van de Gouden Dageraad, kreeg het aan de stok met de politie omdat niet werd opgetreden tegen antifascisten die zich verzamelden bij het hotel in Chersonissos waar de partijvergadering werd gehouden. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: