Tsipras: Heronderhandelen leidt niet tot exit ‎

Alexis Tsipras wil een streep zetten door de afspraken die de geldschieters met Griekenland hebben gemaakt. Hij wil opnieuw onderhandelen over de voorwaarden.

Volgens de leider van de radicaal linkse Syriza betekent dit niet dat Griekenland uit de euro zal stappen. Ook een terugkeer naar de drachme is volgens Tsipras niet aan de orde.

”We moeten ons terugtrekken uit de afspraken die een catastrofe zijn gebleken voor Griekenland. Wij willen het vervangen door een nationaal plan dat de economie vlot zal trekken”, aldus Tsipras. “We keren in ieder geval niet terug naar de drachme.”

Griekenland gaat op 17 juni opnieuw naar de stembus, omdat na de verkiezingen van 6 mei geen regering kon worden gevormd. Volgens een peiling van tijdschrift Epikera kan Syriza rekenen op 30 procent van de stemmen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. De partij van Tsipras is dan de grootste van Griekenland.

2 Responses to Tsipras: Heronderhandelen leidt niet tot exit ‎

  1. […] willen de kredietovereenkomsten met de EU naleven, terwijl Syriza deze afspraken verwerpt en wil onderhandelen over nieuwe voorwaarden voor de […]

  2. […] wil alle onderhandelingen over de Griekse schuldenlast opschorten omdat de trojka onmogelijke bezuinigingseisen stelt. Het privatiseren van staatsbedrijven – […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: