Griekenland ontkent voorbereiding Grexit

Het Griekse ministerie van Financiën ontkent dat topambtenaren van de eurozone hebben afgesproken dat elke lidstaat zich afzonderlijk moet voorbereiden op een Griekse exit.

Deze voorbereidingen zouden tijdens een teleconferentie van de Eurogroep Werkgroep zijn afgesproken. Persbureau Reuters meldde dit vandaag op basis van drie functionarissen. Reuters heeft ook inzage gehad in memo’s van een van de lidstaten. Daarin stonden elementen waaraan de eurolanden moeten denken in hun voorbereidingen bij een mogelijke Grexit.

Griekenland ontkent deze berichtgeving zeer stellig. “Die rapporten zijn niet alleen vals, maar hinderen ook de inspanningen van de Helleense Republiek om haar uitdagingen het hoofd te bieden op dit kritieke moment”, laat het Griekse ministerie van Financiën weten in een persbericht.

Gisteren waarschuwde oud-premier Papademos dat het verlaten van de euro ‘catastrofale’ economische consequenties zal hebben voor Griekenland en diepgaande en verstrekkende gevolgen voor de rest van de eurozone.

“Hoewel zo’n scenario zich waarschijnlijk niet zal voordoen en het niet wenselijk is voor Griekenland of andere landen, kan het niet uitgesloten worden dat voorbereidingen getroffen worden voor het beperken van de mogelijke consequenties van een Grieks exit uit de euro”, zei Papademos in een interview met Dow Jones News.

One Response to Griekenland ontkent voorbereiding Grexit

  1. […] 2012 dreigde Griekenland uit de euro te stappen. Dat zorgde voor grote schommelingen op de financiële markten zorgde. Sinds september van dit […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: