Gouden Dageraad eist ‘respect’ van journalisten

 

De Griekse neonazipartij Gouden Dageraad haalde bij de verkiezingen bijna zeven procent van de stemmen, goed voor 21 zetels in het parlement. Als zij hun zin krijgen, zullen alle immigranten Griekenland moeten verlaten. ‘Het uur van de angst is aangebroken voor de verraders van het vaderland’, aldus partijleider Nikos Michaloliakos.

Voor aanvang van de persconferentie van Michaloliakos kregen de aanwezige journalisten alvast een voorproefje van de opvattingen van de extreemrechtse partij.  Brede, kaalgeschoren mannen eisten dat de journalisten op zouden staan om hen zo hun ‘respect’ te betuigen. Journalisten die weigerden, konden ophoepelen. “Zo doen wij dat hier nou eenmaal.”

Michaloliakos, die door sommige Griekse media ‘Führer’ wordt genoemd, citeerde tijdens de persconferentie onder meer Julius Caesar: ‘Veni, vidi, vici’ (‘Ik kwam, ik zag, ik overwon’). Hij zei dat zijn partij zal vechten tegen de ‘slavernij’ die zijn land opgelegd wordt door de EU en het IMF.

One Response to Gouden Dageraad eist ‘respect’ van journalisten

  1. […] bijna zeven procent van de stemmen, goed voor 21 zetels in het Griekse parlement. De partij wil dat alle immigranten vertrekken uit Griekenland. Share this:TwitterFacebookE-mailPrintStumbleUponRedditDiggTumblrVind ik leuk:LikeWees de eerste om […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: