Nea Dimokratia wil niet regeren met PASOK

Het is uitgesloten dat de conservatieve partij Nea Dimokratia een coalitieregering zal gaan vormen met de socialistische PASOK. Dat zei ND-leider Antonis Samaras gisteren op een bijeenkomst in Athene.

Griekenland zal een periode van ‘instabiliteit’ ingaan als de kiezers de conservatieven bij de verkiezingen geen duidelijke meerderheid zouden geven, waarschuwde Samaras.

“Een coalitie zou niet in het belang van de Grieken zijn”, aldus de leider van ND. “Dat zou enkel in het belang zijn van PASOK, van corruptie en van gevestigde belangen. We willen het beleid van PASOK omgooien, niet altijd gebonden zijn aan delicate evenwichten.”

Uit opiniepeilingen blijkt dat zowel ND als PASOK niet genoeg stemmen zal halen om alleen te regeren. Als beide partijen een coalitie weigeren, zouden er mogelijk nieuwe verkiezingen moeten komen.

2 Responses to Nea Dimokratia wil niet regeren met PASOK

  1. […] om met deze verkiezingsuitslag een regering te vormen. ND-leider Antonis Samaras liet weten dat hij niet meer wil samenwerken met PASOK. Zijn partij zal nu toenadering moeten zoeken met een aantal andere partijen. Share […]

  2. […] Na een gesprek met Venizelos liet Nea Dimokratia-leider Antonis Samaras weten dat zijn partij bereid is een coalitie te vormen met de socialisten van PASOK.  Voor de verkiezingen zei Samaras nog dat regeren met PASOK absoluut geen optie was. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: