Griekenland opent eerste detentiecentrum

In Griekenland is het eerste detentiecentrum voor illegale immigranten geopend. Vandaag arriveerden 56 immigranten in het kamp in Amygdaleza.

Het centrum ligt aan de rand van Athene en biedt plaats aan ongeveer duizend immigranten. Omwonenden protesteerden tevergeefs  tegen de komst van het kamp. Ze zijn bang dat de misdaad in hun buurt zal toenemen.

In aanloop naar de verkiezingen van 6 mei is het Griekse immigratiebeleid flink aangescherpt. Illegale immigratie is een belangrijk verkiezingsthema. Veel Grieken menen dat er een verband bestaat  tussen de immigratiegolf en de misdaadcijfers, die evenredig zijn gestegen.

De extreemrechtse partij Gouden Dageraad  (Χρυσή Αυγή) is één van de partijen die bij de komende verkiezing zal profiteren van de onvrede in Griekenland. Uit peilingen blijkt dat de partij waarschijnlijk voldoende stemmen zal krijgen om voor het eerst deel uit te maken van het parlement.

Voor veel immigranten is Griekenland de poort tot Europa. De afgelopen drie jaar kwamen volgens de Griekse autoriteiten 500.000 asielzoekers naar Griekenland. De regering wil hen gaan opvangen in detentiekampen. Amygdaleza is de eerste van dertig kampen die in 2014 ongeveer 30.000 illegale immigranten kunnen huisvesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: