Kythira, gewoon een bijzonder eiland

Frank van Weerde en zijn vriend bezochten Kythira voor het eerst in 1991 en vielen als een blok voor het eiland. Sinds 2003 wonen ze er permanent, in het dorp Potamos. Frank werkt in het toerisme en schreef eerder boeken over wandelen op Kythira. In 2010 startte hij met zijn vriend Pyrgos House, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verhuur van kleinschalige accommodaties.

Van Weerde voelt zich thuis op Kythira omdat het een rustig eiland zonder poespas is, schrijft hij in het voorwoord. Maar wat maakt dit gewone eiland zo bijzonder, of waarom is dit bijzondere eiland zo gewoon? In openhartige interviews vertellen eenentwintig eilandbewoners over hun leven op het Ionische eiland.

Aan het woord komen onder anderen een priester, de eigenaar van het kafeneio, een jonge psychologe, een biologische boer, een echtpaar dat tsipouro stookt en Van Weerdes buurvrouw Chrysoula. Zij vertellen over hun dagelijkse bezigheden, hun achtergrond en toekomstverwachtingen.

Het verhalenboek is geïllustreerd met nostalgische foto’s, gemaakt in de jaren vijftig en zestig door de Kythiriaanse fotograaf Emmanuel Sofios Kythira, gewoon een bijzonder eiland geeft een mooi inkijkje in het heden en verleden van het eiland en is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in Griekenland.

Kythira, gewoon een bijzonder eiland – Frank van Weerde
Uitgeverij: Pyrgos House (eigen beheer) | April 2012
Prijs: € 22,50, inclusief verzendkosten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: