Sponsors betalen olympische fakkeltocht

Ondanks de crisis komt de traditionele tocht van de Olympische fakkel door Griekenland niet in gevaar. Volgens het Helleense Olympisch Comité (HOC) zijn er voldoende sponsors gevonden die de fakkeltocht willen financieren. In het verleden nam de Griekse overheid de kosten voor haar rekening.

Hoeveel de fakkeltocht kost, is niet bekend gemaakt. “Maar in deze moeilijke omstandigheden is het essentieel dat we duidelijk maken dat de kosten niet aan de burgers zullen worden doorgerekend”, aldus Spyros Kapralos, voorzitter van het HOC.

Op 10 mei zal de olympische vlam worden ontstoken in Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Daarna begint het vuur aan een lange reis die langs zo’n veertig dorpen en steden in Griekenland zal leiden. De olympische vlam maakt ook een kleine omweg naar Kreta.

Spyros Gianniotis, een Griekse openwaterzwemmer met Engelse moeder, heeft de eer als eerste de olympische fakkel te mogen dragen.

Na 2900 kilometer over Grieks grondgebied gaat de vlam op 18 mei per vliegtuig naar Engeland. Ook daar zal het vuur een rondreis maken om tenslotte in Londen te arriveren, waar  de Olympische Spelen op 27 juli worden geopend.

One Response to Sponsors betalen olympische fakkeltocht

  1. […] vlam begint aan een rondreis door Griekenland en passeert komende week de grote vijf Griekse archeologische sites. Op 17 mei arriveert het vuur […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: