Computergebruik Griekenland blijft achter

Het computergebruik in Griekenland loopt achter in vergelijking met andere Europese landen. Alleen Roemenië en Bulgarije scoren lager. Dat blijkt uit een onderzoek van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Van alle Grieken tussen de 16 en 74 jaar heeft 59 procent wel eens een computer gebruikt. Het Europese gemiddelde ligt op 78 procent. Het computergebruik van Griekse jongeren tussen 16 en 24 jaar (97 procent) verschilt nauwelijks van het Europese gemiddelde (96 procent).

Jongeren in Griekenland kunnen over het algemeen goed overweg met een computer. Zo heeft 65 procent ervaring met het Office-programma Excel, 55 procent draaide een digitale presentatie in elkaar en 17 procent heeft weleens een computerprogramma geschreven. Deze cijfers wijken niet veel af van de vaardigheden van jongeren in andere Europese landen. Het Europese gemiddelde is respectievelijk 67, 59 en 20 procent.

Zweden scoort met 96 procent computergebruikers van alle EU-lidstaten het hoogst, Nederland volgt met 94 procent. De Zweden scoren ook het best als het gaat om wat geavanceerdere computervaardigheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: