Kunstschatten ontdekt bij aanleg metrolijn

Bij de aanleg van een nieuwe metrolijn in Thessaloniki zijn de afgelopen tijd een groot aantal archeologische ontdekkingen uit de Romeinse tijd gedaan. Het zou gaan om vondsten van onschatbare waarde.

Op zes meter diepte onder de winkelstraat Egnatia in het centrum van Thessaloniki ontdekten archeologen een straat van marmeren stenen uit de derde eeuw na Christus, ongeveer 3000 graven en duizenden juwelen. Ook vonden ze aan weerszijden van de antieke straat zuilen van winkels uit de oudheid.

“We hebben hier de geschiedenis van de stad in de late Romeinse tijd en het begin van het Byzantijnse Rijk ontdekt”, aldus de archeologe Eleni Stylianou. Een deel van de vondsten zal achter glas tentoongesteld worden op de toekomstige metrostations Agia Sophia en Eleftherios Venizelos. De nieuwe metrolijn moet in 2014 voltooid zijn.

Archeologie-professor Michalis Tiverios pleit voor het herbegraven van de archeologische vondsten omdat Griekenland vanwege geldgebrek nu niet goed kan omgaan met de kunstschatten.”Moeder Aarde is de beste beschermer van onze oudheden”, meent de professor van de Aristoteles-universiteit in Thessaloniki. “Over een hele tijd kunnen ze dan weer worden opgegraven als de Grieken en hun politici misschien meer respect tonen voor hun geschiedenis.”

One Response to Kunstschatten ontdekt bij aanleg metrolijn

  1. […] Kunstschatten ontdekt bij aanleg metrolijn […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: