Meer dode zeeschildpadden in 2011

In 2011 spoelden 470 dode schildpadden aan op de Griekse stranden. Dat zijn er twintig meer dan een jaar eerder, blijkt uit het jaarverslag van Archelon, een organisatie die de zeeschildpadden beschermt.

Volgens Archelon zijn illegale visserij en verwondingen door de propellers van speedboten de voornaamste doodsoorzaken van de dieren.  Maar Pavlos Tsaros, het hoofd van Archelons reddingsteam, denkt dat het feit dat er meer dode zeeschildpadden zijn geteld wellicht ook te maken heeft met een groei van de populatie.

In het opvangcentrum van Archelon in Glyfada (ten zuiden van Athene) werden vorig jaar meer dan vijftig zieke en gewonde zeeschildpadden verzorgd. Het hoogste aantal dode schildpadden werd geteld op het Ionische eiland Zakynthos.

Archelon vangt niet alleen gewonde en zieke zeeschildpadden op, maar bewaakt ook de nestplaatsen van de dieren. Bars die de hele nacht open zijn en luide muziek draaien, felle lichten en parasols die in het zand worden gestoken bedreigen de stranden waar de schildpadden hun eieren leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: