President Papoulias levert zijn salaris in

President Karolos Papoulias wil zijn salaris inleveren om Griekenland te helpen. Dat heeft hij laten weten aan minister van Financiën Evangelos Venizelos.

Papoulias verdient ongeveer 300.000 euro per jaar. Hij heeft de minister verzocht de maandelijkse betalingen stop te zetten. Volgens Venizelos is het besluit van de president ‘een symbolisch gebaar dat hem siert, zeker in de context van de opofferingen die het Griekse volk moet brengen’.

Venizelos sprak met Papoulias over de inspanningen van Griekenland om buitenlandse schuldeisers ervan te overtuigen dat het land bereid is de voorwaarden voor een nieuw steunpakket uit te voeren.

Het Griekse parlement stemde deze week in met het pakket
bezuinigingsmaatregelen die door de EU, het IMF en de ECB zijn bepaald. Zo wordt het minimumloon met 22 procent verlaagd en verliezen 15.000 ambtenaren hun baan. Ook moet er een manier worden gevonden waarop nog eens 325 miljard kan  worden bezuinigd.

One Response to President Papoulias levert zijn salaris in

  1. […] weken geleden liet de Griekse president Karolos Papoulias weten dat hij zijn salaris inlevert als een ‘symbolische daad van solidariteit met het gewone volk’, dat ongeveer een derde […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: