Filmen op Acropolis wordt goedkoper

Het wordt voor filmploegen goedkoper om opnames te maken op historische plaatsen en in musea in Griekenland. Dat maakte het ministerie van Cultuur & Toerisme bekend.

De Griekse overheid heeft de prijs voor een vergunning voor filmploegen verlaagd naar 1600 euro per dag. In 2005 kostte een dag filmen nog 4000 euro. Professionele fotografen moeten voortaan 200 euro betalen, dat was 300 euro.

De kosten voor het gebruik van foto’s van historische locaties in publicaties (zoals boeken over kunstgeschiedenis, toeristische gidsen en tijdschriften) werden verlaagd van 100 naar 30 euro per afbeelding.

De oude prijzen waren ‘excessief’ en waren voor sommige groepen een belemmering om beelden van Griekenland te gebruiken, aldus George Andreas Zannos, de adviseur van het ministerie. “Uitgevers zagen er vanaf om boeken met afbeeldingen van archeologische plaatsen en musea uit te geven. Gidsen en boeken werden zonder foto’s gedrukt.”

Ook zal het voor productiemaatschappijen in de toekomst makkelijker moeten worden om een vergunning te krijgen als ze een speelfilm willen opnemen op een historische locatie in Griekenland. Voorbeelden van zulke locaties zijn de Acropolis in Athene  en Delphi.

One Response to Filmen op Acropolis wordt goedkoper

  1. […] 2012 maakte het ministerie van Cultuur & Toerisme bekend dat het voor filmploegen goedkoper zou worden om opnames te maken op historische plaatsen en in musea. Te hoge prijzen zouden een belemmering zijn om beelden van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: