IMF verliest vertrouwen in Griekenland

Het IMF twijfelt of de maatregelen die Griekenland neemt om de schuldencrisis te bestrijden voldoende zullen zijn om de overheidsfinanciën onder controle te krijgen.

Dat schrijft Der Spiegel op basis van interne documenten van het Internationaal Monetair Fonds. Het IMF denkt dat extra maatregelen nodig zijn om de Griekse schulden onder controle te krijgen en een faillissement van het land te voorkomen.

Daar zouden drie opties voor zijn: Athene moet nog meer gaan bezuinigen, private schuldeisers moeten extra afschrijvingen op Griekse staatsleningen accepteren of de eurolanden moeten meer steun geven aan Griekenland.

Het IMF heeft ook kritiek op de Griekse regering omdat zij de belastinginning niet op orde heeft en met de privatisering van staatsbezittingen te weinig geld ophaalt.

Griekenland gaat gebukt onder een schuld van 350 miljard euro. Het land hoopt op een tweede steunpakket van 130 miljard euro om een bankroet af te kunnen wenden.

One Response to IMF verliest vertrouwen in Griekenland

  1. Alex schreef:

    Er is nog een vierde optie en het verbaasd mij dat daar zo weinig aandacht aan besteed wordt. Het betreft namelijk de optie van CONTROLE. Dat is wat in Griekenland totaal ontbreekt. En wordt er dan gecontroleerd dan is het nog vaak dat de familieband sterker is dan de wet. Iedereen heeft wel een vriendje of een vriendinnetje die “het regelt”. En iedereen komt daar me weg. Dit gedrag zit de Grieken in de genen. Regels uitvaardigen maar vervolgens de handhaving niet controleren en sanctioneren heeft geen enkele zin. Als dit gedrag niet veranderd dan is het voor iedereen in europa beter dat Griekenland inderdaad de Euro vaarwel zegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: