Gijzeling in Korydallos-gevangenis beëindigd

Drie anarchisten en een beruchte crimineel hebben vandaag enkele uren 28 mensen gegijzeld toen zij uit de zwaarbewaakte Korydallos-gevangenis in Athene wilden ontsnappen.

Panagiotis Vlastos, die vastzit wegens verdenking van moord en afpersing, en leden van de anarchistische groepering Samenzwering van Kernen van Vuur namen bewakers en bezoekers in gijzeling nadat een ontsnappingspoging mislukte.

De gijzelnemers beschikten over een vuurwapen en drie keukenmessen. Aan het begin van de avond lieten ze vier oudere vrouwen gaan, later gaven zij zich over na onderhandelingen met de gevangenisdirecteur.

De 41-jarige Vlastos moet terecht staan omdat hij opdracht zou hebben gegeven voor de ontvoering van scheepsmagnaat Perikles Panagopoulos in 2009. Tegen hem is een levenslange gevangenisstraf geëist. Vlastos is voor het proces vanuit een gevangenis in centraal Griekenland overgeplaatst naar de Korydallos-gevangenis.

De extreemlinkse terreurgroep Samenzwering van Kernen van Vuur kwam in 2008 voor het eerst in het nieuws door aanslagen met kleine brandbommen bij ministeries en woningen van politici. In 2010 kreeg de groepering bekendheid door het versturen van bompakketjes naar buitenlandse ambassades in Athene.

One Response to Gijzeling in Korydallos-gevangenis beëindigd

  1. […] 2011 probeerde Vlastos al eens te ontsnappen uit de zwaarbewaakte Korydallos-gevangenis in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: