‘Griekenland heeft veel groeipotentie’

De komende tien jaar kan Griekenland door investeringen in de belangrijkste sectoren 520.000 extra banen creëren. Dit kan leiden tot een extra economische groei van 55 miljard euro.

Dat schrijft adviesbureau McKinsey & Company in het rapport ‘Greece 10 Years Ahead’. Volgens het adviesbureau heeft Griekenland enorm veel groeipotentie. De belangrijkste sectoren (toerisme, energie, voeding, landbouw en detailhandel) moeten wel eerst rigoureus worden hervormd.

Om de groei te realiseren moet Griekenland zich richten op buitenlandse markten en meer producten ontwikkelen voor de export. Daarnaast pleit het rapport voor de ontwikkeling van een vriendelijk ondernemersklimaat, waardoor het aantrekkelijk wordt voor lokale en buitenlandse ondernemers om in Griekenland te investeren.

Verder moeten de publieke én de private sector op de schop en moet er hard gewerkt worden aan een effectief belastingsysteem. Ook moet Griekenland de arbeidsmarkt hervormen, zodat meer vrouwen en jongeren gestimuleerd worden om aan het werk te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: