Druiven en droesem

Griekenland is een van de oudste wijngebieden in de wereld. Toch stond het land jarenlang in de schaduw van populaire wijnlanden. Door de recente wijnrenaissance ontwikkelt het land van Dionysos zich tot een interessant wijngebied.

Druiven en droesemEr zijn meer wijnproducenten, meer wijngaarden, en er is meer creativiteit. Inheemse rassen zijn herontdekt en worden verrassend gemengd met bekende druivensoorten. In Druiven en Droesem gaat Frederiek Lommen op zoek naar de traditionele en de nieuwe wijncultuur van Griekenland.

Haar rondreis voert naar alle Griekse provincies en regio’s, van de zuidelijke eilanden in de Ionische Zee naar de noordelijke grenzen met Bulgarije en Turkije.

Ze is te gast op wijnboerderijen, ontdekt oude en hedendaagse wijngaarden, proeft de wijnen en eet mee van de spijzen in vele wijnhuisen. Ze vervlecht de geschiedenis van de Griekse druiven met persoonlijke indrukken van bewoners, hun tradities in muziek en literatuur én met levendige beschrijvingen van reizigers die haar voorgingen.

Druiven en droesem – Frederiek Lommen
Uitgeverij: Totemboek  | September 2011
Prijs: € 22,95
ISBN 9789077557808

One Response to Druiven en droesem

  1. […] Druiven en Droesem (2011) gaat Frederiek Lommen op zoek naar de traditionele en de nieuwe wijncultuur van Griekenland. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: