Griekenland wil af van anonieme bloggers

Griekenland wil de internet- en mediawetten aanscherpen om geweld tegen politici die achter het impopulaire bezuinigingsplan staan tegen te gaan. De maatregel volgt op de publieke waarschuwingen van premier Papandreou dat de democratie dreigt te ontsporen door de gewelddadige protesten tegen de bezuinigingen.

Er zal een nieuwe wet worden opgesteld waardoor het makkelijker wordt de identiteit van anonieme bloggers te achterhalen. Demonstranten gebruiken internet om hun acties te coördineren en elkaar op de hoogte te stellen van de verblijfplaats van politici.

“Mensen zullen zich niet meer kunnen verschuilen op internet,” liet minister van Justitie Miltiadis Papaioannou weten. “In de handen van een kleine groep is het internet is uitgegroeid tot een ‘modder-gooi-middel’ om het leven van medeburgers te bedreigen.”

In een poging om radicale stemmen in de pers te onderdrukken, heeft Papaioannou de media gevraagd om onderling een aantal vrijwillige regels op te stellen. Ook moet het in de toekomst eenvoudiger worden om beelden van beveiligingscamera’s op straat te gebruiken als bewijsmateriaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: