‘Grieken steunen plan verkoop staatsbelangen’

De meerderheid van de Griekse bevolking steunt het plan van de regering om de staatsbelangen in bedrijven te verkopen. Het land wil hiermee de schuldenlast verminderen.

Dat blijkt uit een enquête van de krant Kathimerini  onder ruim 500 Grieken. Verder vindt 58% van de Grieken dat de levenslange baangarantie voor ambtenaren niet meer van deze tijd is en mag verdwijnen.

Bijna driekwart van de respondenten vindt dat de Griekse overheid belangen van de hand moet doen, 21 procent is het daar niet mee eens. De uitkomsten zijn volgens Kathimerini een belangrijke omslag vergeleken met 2008, toen een meerderheid tegen privatisering was.

De meeste Grieken geloven dat het goed is voor het herstel van de economie als de overheid staatsdeelnemingen in het spoorwegbedrijf, gokbedrijf Opap, Attica Bank en Hellenic Postbank verkoopt.

De Grieken zijn van mening dat de bedrijven waar de regering eerder een meerderheidsbelang in had, Olympic Airlines en Emporiki Bank, het nu beter doen.

De regering meldde eerder dat het 50 miljard euro zou kunnen verdienen met de verkoop van belangen in Hellenic Telecommunications en Public Power. Vakbonden zijn tegen die plannen: zij kondigden stakingen aan als het belang in Public Power (gedeeltelijk) wordt verkocht.

One Response to ‘Grieken steunen plan verkoop staatsbelangen’

  1. […] Nadat Griekenland in 2010 het eerste steunpakket kreeg toegezegd, kondigde de Griekse regering aan voor in totaal 50 miljard euro aan staatsbezittingen te willen verkopen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: