Film over Onassis in de maak

Het leven van de Griekse multimiljonair Aristoteles Onassis wordt verfilmd. Het moet een soort The Godfather worden met Onassis als middelpunt, zegt regisseur Fernando Meirelles.

Het scenario voor de film, die de titel ‘Onassis’ krijgt, wordt geschreven door Braulio Mantovani. De Brazilianen Meirelles en Mantovani werkten eerder samen. Dat was voor het drama Cidade de Deus (City of God) uit 2002. Meirelles regisseerde ook ‘The Constant Gardener’ (2005).

De nieuwe film van het tweetal gaat over het huwelijk van de scheepsmagnaat Onassis met Jacqueline Kennedy, de weduwe van de Amerikaanse president John F. Kennedy. De basis van de film is de bestseller ‘Nemesis: The True Story of Aristotle Onassis, Jackie O, and the Love Triangle That Brought Down the Kennedys’ van de Britse journalist Peter Evans.

Volgens Evans zit Onassis achter de moord op Robert Kennedy, de jongere broer van de vermoorde John F. Kennedy. De jongere Kennedy zou ervoor gezorgd hebben dat Onassis geen zaken meer mocht doen de Verenigde Staten. Robert Kennedy werd in 1968 vermoord door de Palestijnse Sirhan Sirhan, vijf jaar na de moord op JFK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: