Griekenland raakt Mediterrane Spelen kwijt

Griekenland moet de organisatie van de Mediterrane Spelen van 2013 uit handen geven vanwege financiële problemen en vertraging bij  de oplevering van de faciliteiten. Dat is besloten op een bijeenkomst van het Internationale Comité voor de Mediterrane Spelen (ICMG).

Het sportevenement zou  in de steden Volos en Larissa worden georganiseerd. Er is nog niet besloten wat de nieuwe locatie voor de Mediterrane Spelen zal worden. Pescara, de Italiaanse stad die de Spelen in 2009 organiseerde, is mogelijk een alternatief.

Volos en Larissa kregen de Mediterrane Spelen in 2007 toegewezen. Maar toen de regering terugkwam op het besluit om 190 miljoen euro te geven voor het bouwen van accommodaties, werd het onzeker of Griekenland wel in staat was het evenement te organiseren. De economische crisis deed daar nog een schepje bovenop.

Het Griekse organisatiecomité stelde voor om atleten en officials vanwege het geldgebrek te huisvesten in studentenwoningen en luxe cruiseschepen in de haven van Volos. Maar de officials verwierpen dat idee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: