Griekse film opent Filmfestival Rotterdam

film_wasted youthDe Griekse film Wasted Youth opent op 26 januari het 40e International Film Festival Rotterdam (IFFR). De film van de regisseurs Jan Vogel en Argyris Papadimitropoulos beleeft dan zijn wereldpremière.

Wasted Youth is een actueel portret van de stad Athene en een maatschappij in crisis. De hoofdpersonen zijn een man van middelbare leeftijd die zijn baan haat en worstelt met de zorg voor zijn gezin en een 16-jarige skater die zich amuseert met zijn vrienden. Hun levens kruisen elkaar op een hete zomerdag in de Griekse hoofdstad.

“Het personage Vasilis staat heel dicht bij de alledaagse realiteit van Athene: vermoeid, verward, niet in staat vooruit te komen, vol van wanhoop en agressie”, aldus de regisseurs.

De film dingt tijdens het IFFR ook mee naar een Tiger Award. Het filmfestival in Rotterdam begint op 26 januari en duurt tot 6 februari.

One Response to Griekse film opent Filmfestival Rotterdam

  1. […] tientallen commercials. In 2008 maakte hij zijn eerste lange film Bank Bang. In 2011 was zijn film Wasted Youth de openingsfilm op het Internationaal Film Festival Rotterdam. Suntan is de derde lange film van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: