Kolonie zeldzame robben ontdekt in Griekenland

Wetenschappers hebben in Griekenland een kolonie zeer zeldzame mediterrane monniksrobben ontdekt. Deze soort is de meest bedreigde zeehond ter wereld.

De onderzoekers houden de locatie van de robben geheim, om te voorkomen dat de dieren gestoord worden door menselijke bezoekers.

De robben liggen op het geheime eiland veel te zonnebaden op het strand, anders dan op de al bekende plekken waar de robben holen langs de kust prefereren. Volgens de wetenschappers is het zonnebaden het ‘oorspronkelijke gedrag’. Pas toen mensen het leefgebied van de mediterrane monniksrob verstoorden, trokken de dieren zich terug in grotten.

De mediterrane monniksrob heeft de kritieke status. Dat is de laatste categorie voor uitgestorven in het wild. In totaal leven er nog circa zeshonderd van deze dieren. De onderzoekers hopen dat het geheime eiland beschermd gebied wordt.

One Response to Kolonie zeldzame robben ontdekt in Griekenland

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Maja Mischke. Maja Mischke said: #Hoera!!! Kolonie zeldzame robben ontdekt in #Griekenland: http://t.co/dfCLt6M […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: